Rendezvény

A KÖRBE-KARIKÁBA az ország teljes lakosság megmozgatását célzó kerékpáros kalandtúra elsődleges célja a szabadidősport- és kerékpáros sportok népszerűsítése, az egészséges életmódra való figyelemfelhívás, egy egyedülálló sportfesztivál megteremtése minden egyes korosztály számára, színes és változatos programkínálattal, a Gyömrő-i régió természeti adottságaira és kulturális értékeire való figyelemfelhívásával egybekötötten.

A fesztivál egyik főprogramja a Monori kistérség 6 településének Gyömrő Szabadság tér (rajtindulás) – Péteri – Vasad – Mende – Maglód – Üllő – Gyömrő Szabadság tér (végállomás) érintésével zajló kerékpáros kalandtúra, melynek során a résztvevő 3-10 fős csapatok 3 különböző nehézségű, de minden korosztály számára élvezetes és változatos útszakaszt teljesítenek kijelölt földúton, mezőn és dimben-dombon át.

Az útvonalakon elhelyezett állomáshelyeken a résztvevő csapatok különböző ügyességi sportpróbát teljesítenek, mint például céllövészet, mászópálya, tanyasi ügyességi feladatok, íjászat, „Kamra-túra” kóstolással, lovagi torna és kerékpáros szlalompálya. A állomásokon megszerzett pecsétekkel várományosai lehetnek a nyereményeknek az estzáró díjátadási ceremónián.

Háromféle választható útvonal:

  • 1. Családi kör I. 7 km
  • 2. Családi kör II. 15 km
  • 3. Körbe-karikába 40 km

A rendezvényt nagy sikerrel a Szentendrei kistérségben Antal Katalin kulturális referens 3 éven keresztül valósította meg, ezért is kértük fel, hogy a Gyömrő-i régió páratlan természeti- és kulturális értékei között a fesztivált megvalósítsa közös együttműködésben a Gyömrő Kulturális és Turisztikai Egyesülettel és a Gyömrő Városi Sportklubbal.

Az egész napos sportfesztiválunk célja, hogy Magyarország lakosságát megmozgassuk egy interaktív egyedülálló rendezvény keretén belül, ahol változatos sport- és egészségmegőrző kalandtúrát kínálunk gyerekeknek, családoknak, baráti társaságoknak és profi résztvevőknek egyaránt.

A fesztiválra a térségből remélt sok résztvevőn kívül az ország számos más pontjáról is várjuk a csapatokat.

Gyere el Te is, ébred a természet, kalandra fel!

Az esemény szervezője a Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület és a Gyömrői Városi Sportklub a változtatás jogát fenntartja.

Támogatóink:Gyömrői Tövesmajor Lovarda | Gyömrő Városi Sportklub
Teleki Kastély | Túzberek Vadásztársaság

A rendezvény a MOB és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.
Ha szeretsz kerékpározni nyomj egy Like-ot!